Lluís Esteve
Tresorer de la Junta de Govern
L'oferta formativa del Centre d'Estudis Col·legials creix un 31%
Amb més de trenta anys, el Centre d'Estudis Col·legials és el centre de referència en l'àmbit del desenvolupament professional i la formació mèdica continuada
Impulsar la formació continuada, el desenvolupament professional i l'acreditació. Amb aquest triple objectiu es va crear fa més de tres dècades el Centre d'Estudis Col·legials (CEC), una entitat del Col·legi de Metges de Barcelona que ha format més de 21.000 professionals i que treballa per ser un dels centres de formació de referència en l'àmbit mèdic, que dona resposta a la necessitat de formació continuada, a l'actualització científica i, també, a d'altres coneixements transversals d'interès per al col·lectiu mèdic.
El curs passat es van organitzar 95 cursos, 78 de presencials i 17 a distància en línia, amb 894 alumnes. El conjunt d'hores docents impartides ha estat de 5.892.
Així mateix, una de les àrees més importants del programa és l'Àrea de Màsters, que, en col·laboració amb universitats (UAB, UB, UPC i d'altres), disposa de vuit programes. Els darrers màsters incorporats al programa són: Màster en atenció inicial d'urgències (UB), Màster en atenció integral al pacient crònic (UAB) i Màster en medicina estètica i del benestar (UB).
Quant a l'Oficina Tècnica d'Acreditació (OTA), creada el 1996 per reconèixer l'esforç del metge en formació continuada, els col·legiats poden acreditar la seva formació continuada amb el Diploma d'Acreditació Col·legial en Formació Mèdica Continuada (DACFMC).
Ateses les condicions especials de precarietat que afecten part del col·lectiu mèdic, el Centre d'Estudis Col·legials ha destacat pel seu esforç a minimitzar les tarifes i elaborar condicions especials. Aquest servei col·legial compta amb preus reduïts per als col·legiats i ajuts i beques per a professionals en situacions específiques (MIR, jubilats, atur, precarietat laboral, limitacions familiars, etc.).