Lluís Esteve
Tresorer de la Junta de Govern
Formació continuada i acreditació de coneixements en l'oferta de cursos del CEC
Per tal d'ajudar en la tasca de formació continuada del col·lectiu mèdic, el Col·legi ofereix des de fa més de trenta anys, a través del Centre d'Estudis Col·legials (CEC), formació continuada i acreditació de coneixements, a més de posar al seu abast informació i recursos que poden ajudar el professional a introduir-se en el món laboral o a millorar la seva situació.
És en aquest context que, durant el curs 2017, el Centre d'Estudis Col·legials ha organitzat 95 cursos presencials i en línia, 7 masters dels quals han estat en col·laboració amb universitats. El conjunt d'hores docents impartides ha estat de prop de les set mil.
Les activitats acreditables del programa formatiu del CEC estan acreditades pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud. A més a més, tots els màsters són titols propis amb la col·laboració de les universitats catalanes i tenen crèdits universitaris ECTS (European Credit Transfer System) atorgats per diferents universitats de prestigi.
Per fer front a les condicions de dificultat econòmica que afecten alguns sectors del col·lectiu mèdic, el CEC ha facilitat condicions especials mitjançant descomptes i beques a 334 professionals en situacions específiques (MIR, jubilats, atur, precarietat laboral, limitacions familiars, etc.)
Addicionalment, el Centre d'Estudis Col·legials s'encarrega de la preparació dels Quaderns de la Bona Praxi, una publicació periòdica elaborada per experts i amb la participació d'un comitè científic assessor, que se suma a l'oferta docent com a eina de millora en l'exercici de la professió, i del Diploma d'Acreditació Col·legial (DAC-FMC), titulació que acredita i reconeix l'esforç realitzat en formació mèdica continuada i desenvolupament professional continuat.