JOSEP MARIA BENET | Vocal de la Junta de Govern
La dinamització de l'activitat col·legial a les comarques
El febrer i març de 2018 es van constituir les juntes comarcals de la nova legislatura en curs (2018-2022). Al llarg de l'any, s'han dut a terme 31 actes a les comarques de Barcelona, amb l'objectiu de promoure la participació dels col·legiats i posar el Col·legi al servei de la professió
Des de la Unitat de Participació del CoMB es coordina tota l'activitat i els actes, que s'organitzen a les comarques, alguns dels quals s'han convertit en referents del CoMB al territori.
Tradició, professionalisme i coneixement conflueixen en aquests actes que avui són un punt de trobada entre professionals sanitaris, institucions i entitats de l'entorn.
Premis comarcals: potenciar la recerca i la innovació
Des de les diferents juntes comarcals cada any es convoquen premis acadèmics per promocionar la recerca, la innovació i l'excel·lència. Durant el 2018 es van convocar 12 premis i, entre tots els treballs guardonats, el CoMB va destinar 25.000 € en concepte de beques i premis. Es van lliurar premis en les Jornades de la Professió celebrades al Bages, Baix Llobregat, Maresme, Osona i Vallès Occidental.
Reforçar el prestigi de la professió
Aquest any s'ha reprès la celebració de l'Acte de la Professió Mèdica a les comarques, amb l'objectiu de crear un nou espai de relació entre els metges i fer un reconeixement a la seva tasca. Aquest acte s'ha celebrat en un nou format a l'Alt Penedès i al Vallès Occidental i es preveu organitzar-ne un l'any vinent a la resta de comarques, començant pel Garraf i el Vallès Oriental, durant els mesos d'abril i maig. L'acte inclou molt especialment un homenatge a la tasca dels companys sèniors de la comarca i la benvinguda als nous col·legiats.
Aquesta primera edició, que ha esdevingut un èxit de participació, vol ser el pretext per convertir la Jornada de la Professió en una cita recurrent a les nostres comarques.
VIII Jornada d'atenció primària al món rural
A la ciutat de Berga el Col·legi organitza anualment l'acte de referència de l'atenció primària al món rural. La vuitena edició es va centrar en com s'apliquen al món sanitari i a l'àmbit rural les tecnologies de la informació (TIC). La jornada es va estructurar en dues taules rodones: a la primera es va debatre sobre les tecnologies en l'atenció primària, l'ecoconsulta, els riscos de les apps i una app segura. A la segona taula es van presentar les aplicacions directes en patologies de la salut com la diàlisi peritoneal i el projecte Teleúlceres, per a la millora de l'atenció a pacients amb ferides cròniques al Bages i Berguedà. També es van pronunciar dues conferències de Francesc Garcia Cuyàs i de Mireia Sans sobre la transformació digital en els processos d'atenció a la persona a l'entorn rural i sobre el paper del metge a la xarxa, la identitat digital i els aspectes deontològics.